sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Joodse kunst

cursusnummer
7503
docent
Anita Liemburg
plaats
Amsterdam
data
2 lessen op dinsdag, 20.00-22.00 uur, 20 en 27 januari 2015
museumbezoek: zondag 1 februari, 11.00-13.00 uur
kosten
€ 34,00
(exclusief entree Stedelijk Museum)

Kunst, zeker moderne of hedendaagse kunst, is een begrip dat je op veel manieren kunt uitleggen. Hoe zit dat met Joodse kunst? Wellicht denkt u aan klinkende namen als Jozef Israëls, Pissarro, Chagall, gevestigde namen in de kunstgeschiedenis. Of aan controversiële namen als Mark Rothko, Barnett Newman en Yael Bartana. In drie lessen krijgt u in vogelvlucht een overzicht van de moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis om vervolgens in te zoemen op een aantal Joodse kunstenaars in het bijzonder. De laatste bijeenkomst vindt plaats in het Stedelijk Museum in Amsterdam, waar we gezamenlijk onderzoeken of er zoiets bestaat als Joodse kunst.

De entree van het museum is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Een toegangskaartje kost 15 euro, te voldoen aan de kassa van het museum. Gratis toegang als u in het bezit bent van de Museumkaart.

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'